Cursus tandartsenpraktijk

Cursus Inzicht in Autisme


‘Inzicht in autisme’


Voor wie?
Deze cursus is bedoeld voor iedereen die meer wil weten over autisme* Het eerste cursusgedeelte gaat over wat autisme inhoudt en welke kenmerken hier bij horen.
Mensen met autismespectrumstoornis (ASS) zijn anders. Dat anders zijn veroorzaakt vaak problemen. Voor hunzelf, maar ook voor mensen in hun omgeving. Inzicht in autisme zorgt voor meer begrip. Begrip helpt bij acceptatie.


Wat kunt u verwachten?
Frans beantwoordt de vraag wat autisme is en hoe autisme zich kenmerkt volgens de DSM5 . Welke impact autisme heeft op de omgeving? Hij koppelt theorie aan de praktijk met filmfragmenten en voorbeelden om de kenmerken van autisme te verduidelijken. U heeft volop de gelegenheid om vragen te stellen.

Docent Frans Coolen


Na 32 jaar in loondienst bij verschillende organisaties en instellingen, ben ik in 2013 gestart als zelfstandig adviseur en trainer voor mijn eigen bedrijf ‘Into autisme’. Vanuit deze plek kan ik me nog beter richten op mijn ‘core business’: hulp bieden aan mensen met autisme en aan mensen in hun omgeving.
Opgeleid als onderwijzer, ben ik gaan werken in de jeugdzorg bij XONAR. Daar werd ik geraakt door mensen met autisme. Geraakt door hun talenten, maar ook door de bijzondere problemen voor henzelf en hun omgeving. Door trainingen, cursussen, congresbezoeken en vooral door zelf met mensen met autisme en hun ouders te werken, heb ik veel geleerd over Autisme Spectrum Stoornissen (ASS). Dit heb ik kunnen inzetten toen ik gevraagd werd om als teamleider verschillende groepen op te starten voor kinderen en jongeren met autisme. Bij Rubcon Jeugdzorg heb ik gewerkt als Coach ASS voor de autismegroepen en het logeerhuis.

Als projectleider bij de Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA) heb ik Autisme Info Centra (AIC’s), te vinden onder de regio informatie, opgericht door het hele land. En onder de vlag van de NVA gaf ik trainingen en cursussen aan vele groepen, waaronder vrijwilligers, professionals, ouders, partners en mensen met autisme. Mijn inzet voor de vereniging en de persoon met autisme, hebben er toe geleid dat ik in 2012 ben benoemd tot ambassadeur van de NVA regio Limburg. Dat vind ik een hele eer.
Onder de vlag van Fundacion Autismo Aruba heb ik 2 jaar achter elkaar op Aruba cursus en lezingen mogen geven aan onderwijzers en ouders. Het was mooi om te zien dat autisme gelukkig daar ook veel aandacht krijgt.
In 2016 heb ik in Suriname (Paramaribo) cursus mogen geven aan onderwijzers van het speciaal onderwijs en de schoolbegeleidingsdienst. Dit op verzoek van PI (Pedologisch Instituut Suriname) en Stichting Propieja Suriname.
Ik durf me nu gerust ‘specialist in autisme’ te noemen. Ervaring opgedaan in de praktijk en inmiddels onderbouwd met een stevig theoretisch fundament. Daarom ben ik uw partner als het gaat om autisme.

Datum: dinsdag 20 november 2018


Tijd: 17.30-21.00 uur
Programma: 17.30-18.00 uur Broodjes,  koffie, thee en frisdrank
                        18.00-21.00 uur cursus inzicht in autisme


Kosten: € 125.- p.p.  vrijgesteld van BTW’
U ontvangt na afloop een certificaat als bewijs van deelname

 

     

 

 

 

 

INSCHRIJVEN

 


Persoons gegevens


Bedrijfsgegevens


Ik ga akoord met

 

 

 -

 

 

Over ASPD

ASPD brengt mensen binnen de zorg bij elkaar. Wij willen een partner zijn voor organisaties in de eerstelijnszorg om een oplossing te bieden voor hun (tijdelijke) personeelsbehoefte. Door de jarenlange ervaring en mede door het zelf mogen vervangen in vele praktijken en de passie voor het werken binnen de zorg is het voor ASPD makkelijker om een goede keuze voor de praktijk te maken.

Nieuws

 • Nieuws

  Nieuwe data's opleiding preventieassistent(e) voorjaar 2018 Dag 1: Intaketoets vrijdag 15 december 2017 ingangstoets Dag 2: Vrijdag 12 januari 2018

  Read More
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7

ASPD

Assistentie Service Per Direct

Hellebroekerweg 43
6363AB - Wijnandsrade
Nederland

Tel:  +31 45 524 82 30
Fax:  +31 45 524 82 31

Email
Algemeen: info@aspd.nl
Urenregistratie: uren@aspd.nl